De liefde voor personen met MS...

Vandaag is het wereld MS-dag.

Waar is mijn interesse en voorliefde begonnen, om met personen met MS te werken ?

Dit is al gebeurd in de opleiding Ergotherapie. Voor de les van pathologie moesten we een ziektebeeld uitleggen aan de klas, ik vond MS zo veelzijdig, dat ik hier meer over wou te weten komen.

Nadien voor de lessen woningaanpassing, koos ik weer een casus met een persoon met MS. Je moest toekomstgericht en creatief denken, omdat er een hele evolutie kan zijn...Maar die evolutie is bij elke persoon uniek!

Wat had ik het geluk om op 10 km te wonen van het Nationaal MS Centrum. Hier kon ik dan stage lopen, mijn eindwerk uitwerken, ... en mijn liefde voor de personen groeide nog meer. Je kon ze helemaal begeleiden in heel het proces, met vallen en opstaan. De dankbaarheid, die je terugkrijgt, is enorm.

Dan op buitenlandse stage, in Miami, en natuurlijk had ik terug gekozen voor een centrum waar de specialiteiten lagen bij MS.

Hier mocht ik dan een vorming geven over de verschillen tussen België en Amerika. Dit was gewoon fantastisch.

Kregen we daar een jobaanbiedingen... maar hebben we, in samenspraak met Pierre Yves Liefsoons toch maar geweigerd.

Na mijn studies, kwam er gelukkig een vervangingscontract vrij in het NMSC...

Daarvoor moest ik geen moment twijfelen.. Na drie maand zat mijn contract er spijtig genoeg op.

Vier jaar later, terug telefoon van het NMSC.. er kwam een vast contract vrij!! Mijn huidige job bij de CM meteen zonder twijfelen opgezegd... ik kon weer naar Melsbroek!

In het loop der jaren wou ik meer kunnen betekenen bij de mensen thuis, en ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep.

Nu konden mensen na hun revalidatie in het NMSC verder revalideren en aan de doelen verder werken in de thuissituatie. Wat een verrijking.

Vorig jaar door Corona... een moeilijke beslissing moeten nemen en mijn contract stopgezet in het NMSC... maar dit betekende geen vaarwel.

Ik ben blij dat ik nog steeds kan samenwerken met hun! Dat ik zo lieve, aangename personen met MS heb leren kennen en nog ken

Dat we samen voor hun revalidatie in de thuissituatie gaan.. geeft me dagelijks een goed gevoel.

Graag zet ik deze dag, dan in de kijker, omdat dit zoveel voor mij betekend.