Ergotherapie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Personen met een niet aangeboren hersenletsel, gaan eerst van het ziekenhuis naar een een revalidatiecentrum. Na deze revalidatie, beginnen de revalidatieartsen of huisartsen meer en meer beroep te doen op een ergotherapeut aan huis.

Wat kan een ergotherapeut dan doen?

Een ergotherapeut kan het dagelijks functioneren van de persoon met NAH, zijn familie en zijn mantelzorgers aanzienlijk verbeteren. 

Mensen met een NAH kunnen beperkingen ervaren op verschillende gebieden, namelijk  fysiek, sensorisch, cognitief of emotioneel functioneren. Mensen met NAH ondervinden dan problemen op vlak van zelfredzaamheid en psychosociaal functioneren. 

Hiermee bedoelen we dat het moeilijker wordt om vanzelfsprekende handelingen  zoals wassen, aankleden, koken, boodschappen doen, reizen met het openbaar vervoer, dag- en weekplanningen, ed… Dit kan frustraties met zich meebrengen.

ErgoAC kan je begeleiden in deze beperkingen en je mogelijkheden vergroten. Ons doel is om jullie zelfstandig te laten functioneren en een tevreden gevoel terug te geven.

samenwerking

ErgoAC heeft een goede samenwerking met UZ Leuven Pellenberg, waardoor de communicatie, begeleiding en follow up van de revalidatie in goede banen kan worden geleid.

Daarnaast vind ik het als ergotherapeut in de eerstelijn zeer belangrijk om niet enkel en alleen op mijn eiland te werken, maar met heel het team die eventueel aan huis komt of die mee de persoon met NAH begeleidt.