COVID-19 en ergotherapie

Personen die COVID-19 hebben ondervonden, zullen kunnen bevestigen dat hun dagelijkse activiteiten niet meer hetzelfde verlopen dan voordien. Via de media hoor je de getuigenissen dat er een soort nasleep is in de eerste dagen zelfs tot weken na het doormaken van de ziekte.

Door het langdurig inactief te zijn door bijvoorbeeld langdurig in een bed te moeten liggen, worden de spieren zwakker, slaat de vermoeidheid meer toe, is er een achteruitgang op ons functioneren, ed…

Als ergotherapeut aan huis kunnen we je helpen in de thuisrevalidatie.

Ervaar je moeilijkheden op vlak van je dagelijkse activiteiten, zoals in en uit bed komen, je douchen, je vlees snijden, terug je huishoudelijke taken opnemen, kortom alle dagdagelijkse dingen, dan kan ik je bijstaan.

Als ergotherapeut is het mijn doel om de mensen zodanig te stimuleren, adviseren en/of te trainen in hun dagelijkse activiteiten dat ze zoveel mogelijk zelfstandig kunnen blijven doen.

Door de spierzwakte, zijn de valrisico’s momenteel zeer reëel. Daar de COVID-19 bijkomend ook voornamelijk de ouderen populatie treft, die zonder de COVID-19 in de groep van de valrisico’s valt, zijn de gevolgen voor hun momenteel veel groter. Wij, als ergotherapeuten, gaan de valrisico’s beperken. Onze werkwijze is per persoon uniek.

In het onderstaande artikel, lees je dat er een revalidatiecentrum een aangepast revalidatieprogramma heeft voor COVID-19 patiënten. We mogen de personen ook niet vergeten indien ze naar huis gaan. Daar kan je rekenen op je eerstelijnszorg, waarbij naast de kinesist, verpleegkundige, traiteur,… ook een ergotherapeut bijhoort.

https://m.hln.be/in-de-buurt/zottegem/aangepast-revalidatieprogramma-voor-covid-19-patienten-in-az-sint-elisabeth~af2abbb2/